Kurs kelnerski
- wielkość czcionki zmniejsz wielkość czcionki powiększ czcionkę
- Wydrukuj
Kurs przygotowuje do podjęcia pracy na stanowisku kelnera.
Zakres tematyczny:
- wprowadzenie do zawodu-specyfika pracy kelnera,
- style obsługi,
- przygotowanie sali konsumenckiej,
- ogólne zasady podawania, serwowania napojów,
- ogólne zasady serwowania dań w zakładzie gastronomicznym,
- ogólne zasady doboru win do potraw i ich serwowanie,
- rozwiązywanie trudnych sytuacji w kontakcie z klientem,
- sposoby konwersacji.
Wymagania minimalne:
- ukończone 18 lat,
- świadectwo ukończenia gimnazjum lub szkoły podstawowej.
Liczba godzin: 40
Organizacja zajęć: wg ustaleń z grupą szkoleniową
Absolwenci kursu otrzymują zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne ze wzorem MEN.
Ostatnio zmienianywtorek, 19 czerwiec 2012 13:47
Opublikowano w
Kursy zawodowe