decyzja

Kurs kelnerski

Grilled salmon and vegetables Grilled salmon and vegetables

Kurs przygotowuje do podjęcia pracy na stanowisku kelnera.
 

Zakres tematyczny:

  • wprowadzenie do zawodu-specyfika pracy kelnera,
  • style obsługi,
  • przygotowanie sali konsumenckiej,
  • ogólne zasady podawania, serwowania napojów,
  • ogólne zasady serwowania dań w zakładzie gastronomicznym,
  • ogólne zasady doboru win do potraw i ich serwowanie,
  • rozwiązywanie trudnych sytuacji w kontakcie z klientem,
  • sposoby konwersacji.

Wymagania minimalne:

  • ukończone 18 lat,
  • świadectwo ukończenia gimnazjum lub szkoły podstawowej.

Liczba godzin: 40

Organizacja zajęć: wg ustaleń z grupą szkoleniową

 

Absolwenci kursu otrzymują zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne ze wzorem MEN.
Ostatnio zmienianywtorek, 19 czerwiec 2012 13:47
powrót na górę